Agile Sails

HomeAgile Sails

Agile start met leiderschap

In deze vierdaagse cursus krijgen de deelnemers de kennis die nodig is om een agile transformatie te leiden aan de hand van het Scaled Agile Framework, met de onderliggende principes van lean en agile denken voor het gehele productontwikkelproces.

Agile Sails

AgileSails is een format waarbij de focus niet alleen op de theorie wordt gelegd maar waar u tevens handvatten worden aangereikt om de brug tussen theorie en praktijk te slaan.

Aan boord van een zeilschip zijn samenwerking, communicatie, delegeren en vertrouwen de manier om vooruit te komen. In tegenstelling tot in de kantoortuin, waait op het dek een frisse wind, waardoor de ideeën weer tot leven komen. De vaardigheden en activiteiten lenen zich uitstekend om in een andere omgeving door te ontwikkelen. Het ongecompliceerde, positieve resultaat van een zeilend schip zorgt voor een directe gevoelsbeloning.

Geen zeilervaring nodig

Om het water op te gaan, is er geen ervaring nodig. Er wordt instructie gegeven over de verschillende zeilen, touwen en knopen zodat iedereen weet wat de bedoeling is. Tijdens de zeilreis moeten aan boord verschillende taken uitgevoerd worden door deze te linken aan de Safe theorie worden begrippen tastbaar.

Doelgroep

De cursus is bedoeld voor mensen die in grote mate betrokken zijn bij het opschalen van agile binnen de organisatie. Dit zijn onder meer executives, managers, consultants, bedrijfseigenaren, Lean-Agile Leiders en Agile change agents. Maar iedereen die in de context van dit framework gaat werken wordt aangeraden deze cursus te volgen, om de totaal andere manier van werken te kunnen plaatsen, en een begrippenkader te krijgen.

Leer elkaar op een andere manier kennen

Door samen bezig te zijn, buiten de zakelijke kaders, leert iedereen elkaar op een ongedwongen manier beter kennen. Het schip biedt een besloten omgeving waar u zonder vaste indeling in elkaars aanwezigheid bent. Als de zeilen eenmaal gehesen zijn, ontstaan er gesprekken die in de normale kantoortuin moeilijker zouden kunnen ontstaan. De coaches zijn gedurende de activiteiten verdeeld over de groep om de vragen en verduidelijkingen te bieden.

Cursus doelen

Na de training:

 • Kunnen de deelnemers Lean, Agile en Product Development Flow principes toepassen om zo productiviteit, medewerker tevredenheid, time-to-market en kwaliteit te verbeteren
 • Weten de deelnemers welke vaardigheden nodig zijn voor de transitie naar een Agile organisatie
 • Hebben de deelnemers de kennis om zelf te beginnen met het toepassen van SAFe binnen hun eigen organisatie, gefundeerd door theorie, voorbeelden uit de praktijk en inzichten van de trainers

Cursus inhoud

 • Introducing SAFe
 • Embracing Lean-Agile mindset
 • Understanding SAFe principles
 • Implementing an ART
 • Experiencing PI Planning
 • Executing and releasing value
 • Building an agile Portfolio
 • Building Really Big Systems
 • Leading a Lean-Agile enterprise

Cursus schema

  1. Learn fundamentals: Learn how Lean, Agile, and Product Development Flow form the basics of Scaled Agile Framework.
  2. Effective scaling: Apply SAFe values of a Lean-Agile mindset to scale Lean and Agile development in your enterprise.
  3. Lean-Agile principles: Recognize and apply the Lean-Agile mindset and principles and become a Lean-thinking manager.
  4. Maximize value: Integrate, deploy, and release value to support PI planning and events in Program execution.
  5. Lean Portfolio: Empower with a Lean Portfolio by applying Lean-Agile principles to the roles & principles of SAFe.
  6. Five core competencies: Understand the five core competencies in SAFe and coordinate the development of large solutions
  7. Leadership skills: Enhance your Lean-Agile leadership skills & create high-performing, purpose-bound Agile teams.
  8. Lead transformation: Support a Lean-Agile transformation in your enterprise with the SAFe  Implementation Roadmap.
  9. Lean Portfolio Management: Establish alignment and execution with Strategic Themes and Lean Portfolio Management (LPM).
  10. Exam preparation

 

During each chapter you’ll receive theoretical and practical information, your knowledge will be tested, short movie clips for extra elaboration, group activities and experiencing PI planning.

Certificatie

Om het certificaat te bemachtigen is het van belang dat de deelnemer na afloop van de training met succes het online examen aflegt. Hiervoor hebben deelnemers 10 dagen de tijd na ontvangst van de link. Wanneer het examen succesvol wordt afgerond ontvangt de deelnemer het SAFe Agilist (SA) certificaat.